Maar. Een simpel woordje. Een woordje dat ik vaak blijk te zeggen. Als ik mijn businesscoach mag geloven. Als primaire reactie op goedbedoeld advies. Advies wat in mijn hoofd klinkt als keiharde kritiek. Waar mijn hakken van in het zand gaan. Omdat ik er even aan moet wennen.

Die naam van jouw bedrijf past helemaal niet bij wat je doet’viel mijn coach met de deur in huis. SLIK. Die kwam binnen. Tijd voor Pauze is namelijk mijn baby. Die ik koester. Het enige wat ik kon uitbrengen was: ‘Ja maar, die naam kan ik toch niet zomaar veranderen?’

Diep van binnen voelde ik wat ze bedoelde. Tijd voor Pauze geeft een gevoel van: uitrusten, stilstand, even niks doen. En dat wil mijn klant niet meer. Die wil verder. Meer energie krijgen. Af van vage kwaaltjes. Een gezond lijf krijgen.  En dan geeft Tijd voor Pauze misschien tijdelijk een gevoel van verlichting. Maar geen blijvende verandering.

En ik als ondernemer wil dit ook niet. Rust. Stilstand. Even niks doen. Ik wil verder bouwen. Bouwen aan mooie programma’s voor 40 + vrouwen die stralend & vol energie door het leven willen gaan.  En daar past Tijd voor Pauze niet meer bij.

‘Ja maar, die naam kan ik toch niet zomaar veranderen?’ En wat bleek? Die naam bleek prima te veranderen. Ik moest er alleen anders naar leren kijken.

Daarom lanceer ik met liefde & trots mijn nieuwe bedrijfsnaam en mijn nieuwe website. Een naam die bij me past. Omdat ík het ben. En ook past bij wat ik beteken voor klanten. Kijk hier maar even.

Terug naar die MAAR. Dat simpele woordje. Dat ik zelf ook heel vaak hoor. Maar dan bij mijn klanten. Die ik mag helpen met het ontwikkelen van hun eigen gezonde eetstijl. Vrouwen die fitter willen worden. Gezonder ook. Emotioneel stabieler. Dat soort dingen.

Maar. Een simpel woordje. Als eerste uiting van weerstand die altijd bij een gedragsverandering hoort. Of het nu gaat om het veranderen van je bedrijfsnaam of om het aanleren van een andere leefstijl.

  • ‘Ik wil gezonder gaan eten, MAAR ik ga niet elke avond uren in de keuken staan’
  • ‘Ik wil afvallen, MAAR ik ga mezelf in het weekend echt niet alles ontzeggen’.
  • ‘Ik wil meer energie, MAAR ik ga niet van die rare dingen eten.’

Ik snap deze reacties maar al te goed. Dingen anders gaan doen vergt lef. Volharding als het even tegen zit. En dan is het ook nog een hele kunst om liefdevol naar jezelf te blijven kijken. Daarom oefen ik nu heel hard om dat ene woordje MAAR te vervangen door een nog simpeler woordje. Dat woordje is EN.

EN geeft issue een hele andere lading. Veel positiever. Het schept mogelijkheden. Probeer het maar eens.

  • ‘Ik wil gezonder gaan eten EN dan is iets meer werk helemaal niet erg’.
  • ‘Ik wil afvallen EN in het weekend plan ik dan een klein verwenmomentje met een glaasje wijn en een stukje chocolade’.
  • ‘Ik wil meer energie EN dan is het handig om ……’ (Probeer deze zelf maar eens in te vullen. Sorry. Ik ben en blijf een juf. Je mag het antwoord mailen. Dan krijg je zeker antwoord terug 😉).

Voel je het verschil?
MAAR voelt zwaar. Moeilijk ook.
EN schept ruimte. Mogelijkheden dus.

Daarom nodig ik je uit om het volgende te onthouden.
Maar maakt het Moeilijk
En maakt het Mogelijk

Ik train mezelf hierop. Als het om mijn business gaat. Als ik mezelf weer eens horen ‘ja maarre…’ gaat bij mij onmiddellijk de ‘zoek & vervang‘ functie aan. Ik probeer het eens met ‘ja EN’. En er gaat een wereld voor mij open.

Het geeft lucht. Het voelt licht. Weerstand lost op. Alles wordt mogelijk.

Hoor jij jezelf ook wel eens ‘ja maarre…’ als het aankomt op gezonder gaan leven? Wil jij dat ik eens meedenk om van jou MAAR een EN te maken? Zodat gezonder eten niet moeilijk en zwaar voelt? En dat je gaat zien dat het heel veel mogelijkheden biedt? Mogelijkheden die ook in jouw leven zijn in te passen? En die ook jouw makkelijk af gaan?

Kom dan naar mijn workshop ‘Eet je moeiteloos fit-over-de-40’.
Op donderdag 23 mei van 19.30 tot 21.30 uur te Dalfsen.
Je leert in één avond dé 5 basisstappen om stralend & vol energie door het leven te gaan. Ook na je 40e.

En omdat mijn nieuwe site online is en om mijn nieuwe bedrijfsnaam te vieren betaal je voor deze workshop slechts € 12,50. En dan mag je voor dit bedrag nog een introducee meenemen ook! Bijvoorbeeld je vriendin, zus of buurvrouw. Lijkt je dit wat? Geef je snel op via contact@willieanne.nl en vermeld even je naam en die van je introducee.

Liefs Willieanne

PS. We hebben een nieuwe locatie gevonden voor de kookworkshops. In Zwolle. De eerste workshop is op woensdag 19 juni van 18.30 tot 22.00 uur. Meedoen? Meld je snel aan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

willieanne