‘De feestdagen. Oh, heerlijk om naar uit te kijken. Maar………’.

Misschien herken je je ook wel in bovenstaand zinnetje. De decembermaand. De dagen worden donkerder. Het weer guurder. Overal lichtjes in de winkelstraten. Etalages vol met Kerst. De eerste uitnodigingen voor kerstborrels & nieuwjaarsrecepties rollen je digitale brievenbus in.

Gezellig
Hartstikke gezellig allemaal. ‘Maar……, het voelt allemaal als zoveel’. Deze uitspraak hoor ik vaak van mijn klanten. Dan volgt een opsomming. Iets in de trend van: ‘Op mijn werk liggen nog stapels papier te wachten. Voor mijn kinderen regel ik surprises en galajurkjes. Bij de sportvereniging help ik met de kerstmarkt. Een hele middag Glühwein in kartonnen bekertjes scheppen. Ondertussen breek ik mijn hoofd over wat ik op tafel ga toveren voor het kerstdiner. En dan al dat snoepgoed……’

Het valt voor velen van ons inderdaad niet mee om van al dat lekkers af te blijven. Wat al sinds augustus in de schappen ligt. De laatste brokken speculaas zijn nog niet verwerkt of de kerstkransjes liggen alweer voor het oprapen. En dan moeten de echte feestdagen nog beginnen. Vaak volgt er een zucht. ‘Hoe ga ik ervoor zorgen dat ik niet al te zwaar uit de strijd kom dit jaar. In januari ga ik het echt anders doen’.

Goede voornemens
En daar zijn ze alweer. De goede voornemens. ‘In januari ga ik echt gezonder eten. Minstens vijf kilo afvallen. Stoppen met al die suikers. Niet meer koken met pakjes & zakjes. Twee keer per week naar de sportschool. Minder stressen. Mezelf eindelijk eens opgeven voor die yogacursus. En……..’.

Gaat dit nog steeds over jou? Lees dan zeker even verder. Want bovenstaand verhaal heb ik al in veel varianten gehoord. En ik betrap mezelf ook op mijn eigen versie. Wel heb ik ondertussen geleerd om anders naar te feestdagen te kijken. En vooral naar het nieuwe begin. Die magische één januari.  Waarop het allemaal moet gaan gebeuren.

Kinderfeestje
Ik zie de start van het nieuwe jaar meer als de afterparty van een kinderfeestje. Waarbij jouw jarige jobje met blozende wangen een stuks of wat uitgelaten kotertjes uitzwaait. Deze periode ligt al een tijdje achter me. Maar het beeld staat nog op mijn netvlies. Ik neem je even mee.

Je loopt terug naar de woonkamer. Die vol ligt met prullen inpakpapier, kapotte ballonnen en knutselresten. In de hoek een berg lego met daartussen een paar schaars geklede barbies. Zonder hoofd. Je volgt met je ogen het modderspoor van de achterdeur naar de tafel. Die vol ligt met koekkruimels en plasjes ingedroogde ranja.

Aan jou de vraag. Wat doe je?

A) Je laat de boel de boel. Morgen is er weer een dag.

B) Je grijpt eindelijk je kans om de legoblokken en de Barbiekleertjes op kleur en maat te sorteren in drieëntwintig verschillende bakjes.

C) Je pakt een vuilniszak. Je verzamelt alle grote prullen. Gooit het speelgoed zo goed en zo kwaad als het kan in de daarvoor dienstdoende bakken. Doekje over de tafel. Beetje stofzuigen. Dweiltje erdoor. Klaar is Kees. In een half uurtje.

Wie ben jij?
Terug naar die magische één januari. En al jouw goede voornemens. Ben jij typje A? ‘Eigenlijk moet er iets gebeuren, maar geen idee waar ik moet beginnen. Ik houd zoiets toch niet vol’. Dus doe je maar niks. En alles blijft zoals het was.

Of kies je voor B. ’Dat nieuwe dieet lijkt me wel wat. Je mag geen brood, spruiten en yoghurt. Wel onbeperkt wijn en chocoladecake. Als je maar zorgt dat je elke dag drie eetlepels van die speciale besjes eet met een eetlepel huppeldepup olie’.

Ik help 40plus-vrouwen die kiezen voor optie C. En genoeg hebben van A en B. Vrouwen met een drukbezet leven die inzien dat niks doen je nergens brengt. Geen zin hebben in weer een nieuw dieet. Maar heel graag een gezonde eet- leefstijl ontwikkelen die ze levenslang kunnen volhouden.  Zodat ze energieker, gezonder en slanker worden. En stralend, fit en vol zelfvertrouwen de hele wereld aan kunnen. Iets voor jou? Half januari start mijn 8-weken-programma weer; ‘Eet je moeiteloos fit; zonder ingewikkeld dieet’.

Tip
Je hoeft helemaal niet te wachten tot na de feestdagen om al een beginnetje te maken. Net zoals het op een kinderfeestje best handig is om gelijk die ranjaplas op te deppen. Zodat het geen ingedroogde vlek wordt. Waar je hard op moet poetsen. Wil je al voor de kerst op weg geholpen worden? Vraag dan nu meteen een inspiratiegesprek aan. Het is helemaal gratis. We brengen jouw situatie in kaart en je krijgt minimaal drie tips van mij.

Ja, ik wil zo’n gesprek

Alvast fijne feestdagen

Liefs, Willieanne

Ps. Binnenkort volgt meer informatie over mijn 8-weken programma. Houd je mailbox in de gaten.

 

admin