Ik wil niet niks meer mogen’. Dit is geen puberschreeuw. Of een bijdehante peuter. Nee, dit is de méést gehoorde uitspraak. Van de vrouwen met wie ik werk. Als we aan het begin staan van een samenwerkingstraject.

Vrouwen die allemaal een paar dingen gemeen hebben. Misschien herken jij jezelf er ook wel in. Je bent rond de veertig. Of bent deze mijlpaal al lang gepasseerd. Je kunt wel wat meer energie gebruiken. Je lijf laat hier en daar wat steekjes vallen (‘tja, ik merk toch dat ik wat ouder word ). En je bent niet gelukkig met je gewicht. En dan volgt dat ene zinnetje.

Ik wil niet niks meer mogen’. Deze zin kent uiteraard vele varianten. Die altijd neerkomen op een niet uitgesproken vraag. Of ondergestofte moedeloosheid.
– Wat moet ik nu toch eten om me fitter te voelen?
– Niet zwaarder te worden?
– Minder last te hebben van….. ? (vul jouw dingetjes in op de stippellijn).

Ben jij iemand die al gelijk wil weten hoe je dit voor elkaar krijgt? Dan heb ik iets voor je. Klik hier.

Terug naar die ene zin. Ik wil niet niks meer mogen’. In deze zin zitten drie dingen. Waar ik in mijn trajecten veel aandacht aan besteed.

  1. ‘Ik wil niet….’.
    Stel je voor. Je zoekt de weg. Je vraagt aan iemand: ‘Ik wil NIET naar die en die straat’. ‘Tja’, zal jouw redder in nood zeggen.’ ‘Ik kan je helpen als je zegt waar je WEL heen wilt’. Je snapt het principe wel, hè? Hieraan gaan we dus hard werken. Uitspreken wat je WEL wilt.
  2. ‘…..niks meer mogen’.
    Dit zinnetje noem ik ook wel het weerstand-zinnetje. Misschien herinner je je nog wel dat jouw kinderen heel klein waren. Het gebruik van dit specifieke zinnetje was denk ik voldoende voor een flinke woedeaanval (bij ons tenminste wel :-)). In mijn traject ga je dus aan de slag om deze gedachtegang om te bouwen naar een eetstijl die je een vrij gevoel geeft.
  3. Met ’…niet niks….’, zeg je eigenlijk iets anders. Een dubbele ontkenning. ‘Niet niks’ betekent hetzelfde als ‘alles’. En dat streef ik na. Dat je gewoon gezond kunt genieten. Alles kunt eten. Zonder gedoe of rare fratsen. Een kwestie van leren omdenken.

Deze manier van eten is iets wat ik echt iedereen gun. En wat iedereen kan leren. Het geeft je zelfvertrouwen. Weten dat je het goed doet. Je hierdoor fit voelt. Lekker in je vel zit. En het gewicht kunnen krijgen (of behouden) wat bij je past.

En ik heb goed nieuws voor je. Dit is helemaal niet moeilijk. Een kwestie van trainen. Nieuwe gewoontes in laten slijten. Het heeft niks te maken met ‘niks meer mogen’. Of nog erger: ‘Volhouden’. Want dan was ik namelijk de eerste geweest die was afgehaakt.

Wil je een quickstart maken? In één ochtend de zeven basisstappen leren kennen die hiervoor nodig zijn? Kom dan naar de workshop ‘eten zonder diëten’. Wil je meer informatie?
Klik dan hier.

Ik hoop dat we elkaar gaan zien.

Liefs Willieanne

Ps. Ben jij ook klaar met ‘niks meer mogen’? Wil je weten of ik iets voor je kan betekenen?
Vraag dan hier een gratis gesprek aan.

admin