Moest jij ook een keertje extra turen naar de titel van deze blog? Omdat er een knoeperd van een schrijffout in de titel staat?  Klopt. Met opzet zo geschreven. Want over prioriTIJD gaat de blog van deze week. Een van de meest gehoorde uitspraken van heel veel vrouwen is: ‘ik zou eigenlijk aan de slag moeten met mijn energieniveau/ overgangsklachten /overtollige kilo’s/darmklachten/………(of vul op de stippellijn jouw reden in).

Toch blijft het bij een deel van deze groep vrouwen bij een ‘ik zou eigenlijk moeten…….’. Zonder actieplan. Zonder hulp. Zonder vervolg.

Het meest gehoorde excuus? ‘Ik heb het nu te druk. Als ik het straks rustiger heb, ga ik echt wel beginnen met beter voor mezelf te zorgen’.  En tegen de tijd dat het rustiger is, heeft zich alweer een nieuwe ‘drukte’ aangediend. En alles blijft zoals het was.

Daarom een blog over TIJD. En iets meer specifiek over prioriTIJD. Want het is zo jammer dat veel vrouwen de klemtoon verkeerd leggen. Als je deze namelijk legt op de PRIORI (wat letterlijk betekent ‘van te voren’ of ‘vooraf’) is goed voor jezelf zorgen iets wat je VOORAF doet aan drukte.

In gewone mensentaal. Draai de volgorde eens om. Juist omdat je een druk leven hebt, is het superbelangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Daardoor hoef je niet minder hooi op je vork te nemen (want wees eens eerlijk, dat is toch de grootste afknapper die je te horen krijgt als je tegen iemand zegt dat je moe bent. ‘Jij neemt ook altijd veel te veel hooi op je vork’. IEKS.) 

Door supergoed voor jezelf te zorgen wordt je hooivork juist groter. En kun je er dus meer hooi op meenemen. Een bijkomend voordeel is ook nog eens dat je veel beter in staat bent om te selecteren welk soort hooi je erop wilt laden. Doordat je geestelijk stabieler bent, is krachtige keuzes maken veel makkelijker. En je krijgt in dezelfde tijd meer gedaan. Twee vliegen in een klap dus. 

Voor mij is dit echt mijn eerste levensbehoefte. Het is voor mij nu eenmaal een gegeven dat ik een iets lager energieniveau heb dan vele anderen. En geen nachten kan doorhalen. Geen avonden achter elkaar kan doorwerken. Maar door supergoed voor mijn lijf en mind te zorgen, kan ik mijn emmertje volstoppen met al die leuke dingen die het leven te bieden heeft. Sterker nog. Het lijkt wel een soort spaarplan. Want mijn emmertje wordt steeds groter.

En dat gun ik jou ook. Dat je stralend en vol energie door het leven gaat. Kunt genieten van je gezin, je vrienden, je baan of eigen bedrijf. En vooral van jezelf. Dat je energie overhoudt om jezelf te ontwikkelen. Om een mooier mens te worden. Van binnen en van buiten.

De kunst is om er prioriTIJD aan geven. En de eerste stap te gaan zetten. Mooier kan ik het helaas niet maken. Wel veel makkelijker. Want ik weet als geen ander hoe je een gezonde eet- en leefstijl inbouwt in je leven. Met een gezin, een bedrijf een baan en een sociaal leven. En nog veel belangrijker. Wat het oplevert! 

Borrelt er diep van binnen een ‘dat zou ik eigenlijk ook wel willen’ op? 

Dan wil ik je heel graag helpen. Vraag vandaag nog een gratis gesprek aan. Ik vertel je precies wat ik voor je kan betekenen. En je krijgt in elk geval drie gratis tips.

Gaan we elkaar snel spreken? Het is aan jou. Het is namelijk jouw prioriTIJD.

Liefs Willieanne.

PS1. Volg me op Facebook en instagram. Ik deel daar veel tips voor een gezonder en blijer leven.

admin