Eind vorige week gebeurde het. Mijn zoon kwam binnen. Hij zei: ’mama, niet boos worden hoor’. Waardoor bij mij natuurlijk alle alarmbellen afgingen. ‘Er is een klein ongelukje gebeurd’, ging hij verder. ‘Met mij is er niks, maar het scherm van mijn telefoon is één grote ster. En nu doet de hele telefoon het niet meer’. Zucht.

Hij had gestoeid in de klas. Telefoon uit zijn hand geglipt. En op zijn tafeltje gevallen. Ik vroeg waarom er dan zo’n mega-ster in het scherm zat. En de hele telefoon kapot was. Met alleen maar een valletje op het tafelblad. ‘Nou eh, mama’, stotterde hij, ‘er zat eigenlijk al weken een barst in het scherm’. Dat niet boos worden, is niet helemaal gelukt moet ik bekennen. Want waarom moet eerst alles helemaal kapot voordat er actie komt?

Deze vraag heeft me nog een paar dagen beziggehouden. En daarom ook deze blog. Het schijnt iets menselijks te zijn. Eerst moet er een grens gepasseerd zijn. Iets moet letterlijk of figuurlijk flink zeer doen voordat we iets gaan doen. Ik zie het regelmatig om me heen.

Zoals laats. Ik kwam een oude bekende tegen. ‘Hoe gaat het?’. ‘Goed’. ‘Bij jou ook?’. ‘Ja hoor. Beetje druk wel.’ Ze had een nieuwe baan. Heel leuk. Veel collega’s. Gezellig. Wel vaak taart bij de koffie. Eigenlijk elke dag. Ze klopte lachend op haar buik. Maar ik kom naar jou toe hoor, als het echt te gek wordt’.

Er schuurde wel iets, maar duidelijk nog geen pijn. Pas bij serieuze symptomen komt er actie. Als de veren uit je weegschaal springen. Of als je flink burn-out bent. Ik heb zelf jaren zo geleefd. Doorlopen met een torenhoge bloeddruk. Terwijl ik genoeg signalen kreeg. Pas iets doen aan mijn overgewicht toen ik geen broeksknoop meer dicht kreeg.

Dit heb ik afgeleerd gelukkig. Ik laat het absoluut niet meer zo ver komen. Ik luister heel goed naar mijn lichaam. En deze vaardigheid komt me in deze drukke decembermaand uitstekend van pas. Wist je dat ik hier een spiksplinternieuw programma van heb gemaakt? Half januari start het.

Het pauze voor je lijf programma is iets voor jou als je jouw lijf even rust willen gunnen. Even bijkomen van het vele eten en drinken tijdens de feestdagen. Zodat een klein barstje nooit meer een grote ster wordt. Hier vind je meer informatie.

Wil je weten of dit programma bij jou past? Neem rustig contact met me op via contact@tijdvoorpauze.nl. Dan bellen we even.

Liefs Willieanne

Ps. Tijdens de hele decembermaand deel ik iedere dag een gezondheidstip op facebook. Like mijn pagina zodat je geen enkele tip hoeft te missen.

 

admin