Sinds ruim twee weken ben ik bezig met de ‘grote schoonmaak’. Niet van mijn huis, voor het geval je dat denkt. Maar van mijn lichaam. Vier weken lang eet ik alleen die dingen waar mijn lijf iets mee kan. Voor mij de jaarlijkse reset van mijn eetpatroon. Even op de delete knop drukken wat betreft minder goede gewoontes. En deze vervangen voor een betere versie. 

 

En elke keer sta ik weer verbaasd wat echt eten doet voor mijn lijf. Dit zijn de ervaringen van nog maar 2 weken:

  • Nooit meer honger (terwijl ik meer eet dan ooit tevoren)
  • Een perzikhuidje (met de glans van een rijpe kers)
  • Ruim 2,5 kilo minder gewicht (bijvangst😉; want dat was niet het doel)
  • Ik slaap veel dieper (en ben dus ’s morgens beter uitgerust)
  • Ik voel me rustig en helder in mijn hoofd (terwijl ik het best druk, druk, druk heb)

En dat pas na 2 weken. Moet je je voorstellen dat je dit veel langer doet. Of eigenlijk altijd!

En dat bereik ik door gewoon TE GAAN DOEN. De knop om en van start gaan. Omdat ik weet wat het me gaat brengen.

Ik spreek veel vrouwen die deze ervaring nog niet hebben. Maar die dolgraag meer energie willen hebben. Af willen van vage kwaaltjes. Last hebben van overgangsklachten. Of graag wat gewicht willen verliezen. 

Vrouwen die niet weten waar ze moeten beginnen. Die overweldigd worden door alle informatie op internet, tijdschriften of verjaardagsfeestjes. Wat is nu wel of absoluut niet goed voor je. Vrouwen die alles lezen wat voorbijkomt. Maar door deze tsunami aan informatie, door de bomen het bos niet meer zien. Waardoor ze alle zelfvertrouwen verliezen. En daarom in de parkeerstand blijven staan. Of nog erger, in de achteruit. Door frustratie.

En ik begrijp dit heel goed. Want als je het doet, wil je het immers goed doen. Je gedrag veranderen is namelijk al zo moeilijk. Daarvoor moet je uit je comfortzone komen. En dat doet altijd een beetje zeer. En dat kan heel overweldigend voelen. Zo erg, dat je als vanzelf blokkeert.

Wat hierbij kan helpen is om te gaan ervaren. En ervaren kun je alleen maar door te gaan doen. Simpeler wordt het niet. Je leert ook pas echt autorijden nadat je dat roze papiertje hebt bemachtigd. En ik ken geen enkele kok die heeft leren koken door alleen maar kookboeken te lezen.

Daarom deel ik 5 supersimpele stappen om in actie te komen. Waar je vandaag nog mee kunt beginnen. Zodat ook jij gaat ontdekken wat echt eten met je doet. Waardoor je vanzelf meer energie krijgt, een gezonder lijf en een gewicht dat bij je past.

  • Drink voldoende water. Gewoon 4 keer per dag 2 glazen (lauw) water drinken. Bouwstoffen voor je lichaam worden in je bloed vervoerd. En in een rivier die droogstaat, kan niet gevaren worden.
  • Ga aan de slag in je keuken en kook zonder pakjes & zakjes. Hierdoor vermijd je toegevoegde conserveringsmiddelen. Die jouw lichaam ziet als buitenaardse wezentjes. En waar het dus niet mee kan communiceren. Laat staan kan verwerken tot bouwstoffen.
  • Eet minstens 250 gram groente per dag. Liever nog veel meer. Tot wel 500 gram per dag. Maar als jij die 250 gram per dag al haalt, worden jouw darmbewoners al heel gelukkig. En jij ook. Want je krijgt veel meer energie. Meer gelukkig makende neurotransmitters. En bovendien meer vitamines. Die jouw darmbacteriën gratis en voor niks voor je maken.
  • Ga zitten voor elke maaltijd. Dus niet snel even een tosti of een drinkyoghurtje aan het aanrecht, achter de computer of in de auto. Nee. Neem rustig de tijd. Want hierdoor daalt je stressniveau. Dan pas kan je maagdarmstelsel fatsoenlijk zijn werk doen.
  • Kauw goed. Want verderop in jouw prachtige lichaam is er niks of niemand meer die tandjes heeft. Hierdoor wordt je voeding veel beter verteerd. En kan je lichaam er iets mee. Zonde toch om al dat gezonde eten ongebruikt te lozen in het riool?

BONUSTIP: Stop met lezen wat er allemaal goed voor je was, is of zal worden. Ga ervaren waar jouw lijf gelukkig van wordt. Want dat kun je nergens lezen. Ieder mens is immers anders.

Wil jij topfit het voorjaar in? Kun je wel wat meer energie gebruiken? Of heb je vragen over jouw specifieke situatie? Vraag vandaag nog een gratis inspiratie gesprek aan. Samen kunnen we kijken welke simpele aanpassingen in jouw eetstijl een mega resultaat kunnen geven.

Moet je er nog een nachtje over slapen? Vraag jezelf dan af wat er morgen anders is dan vandaag. Ik denk dat ik het antwoord niet hoef te geven…….

Ik kijk ernaar uit om je te spreken.

Willieanne

PS volg me op facebook en instagram. Ik deel hier elke dag waardevolle tips. En mijn ervaringen van ‘de grote schoonmaak’

PSS heel binnenkort vier ik een feestje. Want dan lanceer ik mijn nieuwe website en mijn nieuwe bedrijfsnaam. En bij een feestje horen cadeautjes. Dus mis het niet!

admin