Ik ga een bekentenis doen. Op een vraag die ik vaak krijg. Als er gebak wordt getrakteerd. Of bitterballen worden geserveerd.

Dit zul jij wel niet eten hè?

En of ik dat eet. Sterker nog. Ik ben er gek op!
(Daarom even wat achtergrondinformatie. Je kunt me gewoon tegenkomen in de snackbar. Of in de supermarkt waar ik op dat moment een zak chips in mijn karretje gooi. Of bij de Chinees. Dan weet je dat in elk geval. Hoef ik het niet telkens uit te leggen).

Alleen.

Het bezoek van deze plekken of bovenstaande acties is wel verbonden aan één belangrijke spelregel. Een spelregel die ik heb ik ‘geleend’ van Hans & grietje. Waarna ik flink heb geoefend om de bijbehorende vaardigheden onder de knie te krijgen. En dat is het waard.

Nu ben je vast benieuwd naar deze spelregel, hè?
Komt ie: Weet jij de weg naar huis?

Ik vermoed dat deze spelregel wat uitleg nodig heeft.
Af en toe een Chineesje of een Frietje van Pietje ophalen, is helemaal geen ramp. Als je tenminste een (redelijk) gezond lichaam hebt. Want een gezond lichaam kan best iets hebben. Jouw systeem slaat van een beetje Babi Pangang echt niet op tilt. De kunst is om na zo’n uitspatting weer snel de weg naar huis te vinden. Hans & Grietje leerden al dat kiezelstenen beter werken dan broodkruimels. Dus moet je leren om kiezelstenen te strooien om weer snel bij jouw gezonde basisvoeding te komen. En dat broodkruimels niet werken.

Blijft het bij jou steken bij broodkruimels? Oftewel, blijf jij na een feestje of een pizzaatje graaien naar zoet en vet? En vind je het moeilijk om terug te komen bij een gezonde basis?

Dan is er meer aan de hand. Ik schets je een paar mogelijkheden

 1. Je vindt het leven één groot feest. En dat moet worden gevierd.
  Dat vind ik ook! Alleen. Ik heb mezelf aangeleerd dat dat niet (altijd) met eten of drinken gepaard hoeft te gaan. Zeker als je graag wilt dat ook over 15 tot 20 jaar het leven nog een feestje is. En dat je er ook dan nog graag appeltjesfris uit wilt zien. Zaak dus om daar nu alvast op voor te sorteren. Stop dus met zeuren zeggen dat je graag wilt afvallen of meer energie wilt. Of dat je ook ‘af & toe best wat lekkers mag’.
  Wil je niet meer horen bij die ruim 80 % van de Nederlandse bevolking die bovenstaand argument te pas en te onpas aanhaalt? Ga op zoek naar kiezelstenen. Prettiger voor jezelf (en ook voor je omgeving 😉).
 1. Je vindt erg vaak dat je ‘iets hebt verdiend’. Ook wel ‘emotie-eten’ genoemd.
  Je voelt je even minder fijn. Het zoogdierendeel van jouw brein houdt niet van ‘niet fijn’. Het zoekt in de kaartenbak naar een oplossing. Yes, gevonden. Iets lekkers eten! En zo wordt je linea recta naar de dichtstbijzijnde kast gestuurd om iets te eten. Klaar? Jouw brein beloont je met een shotje dopamine (een ‘ik voel me fijn’ stofje). En een gewoonte is geboren. Dit kun je jezelf afleren. Tenzij er iets anders aan de hand is. Lees even verder.
 1. Je hebt veel stress.
  Druk hebben we het allemaal. Jij vast ook. Maar naast stress door drukte, heeft ons lijf ook de hele dag te dealen met een omgeving vol met toxische stoffen, indringers en straling. Je lijf is dus best druk om dat allemaal in goede banen te leiden. Om al deze stress te handelen heb je bakken energie nodig. En laat die nu het snelst te halen zijn uit vooral zoetigheid. Blijkt dat elke poging om ‘vandaag ga ik gezonder eten‘ blijft steken bij broodkruimels? En dat je de weg niet terugvindt? Je zou zomaar eens een veel te hoog stress-level kunnen hebben.
 1. Je bent ontstoken.
  En dan bedoel ik niet zo’n wondje aan je vinger dat kloppend rood is en heel zeer doet. Nee, diep verscholen in jouw lijf woedt een veenbrand. Je ziet hem niet. Je hoort hem niet. En je ruikt hem niet. Het kan zijn dat je dingen eet die je lijf niet fijn vindt. Of dat er in jouw Artis in je darm een nieuwe exoot is binnengekomen. Die niet zo goed kan opschieten met al jouw andere dieren. Of………
  Maar ondertussen draait jouw immuunsysteem op volle toeren. En ook al die afweercellen hebben graag brandstof in de tank. Liefst koolhydraten waar je snel energie uit kunt halen. Je raadt het al. Ongeremde trek in zoete dingen. Wil je kiezelstenen in plaats van broodkruim? Zoek hulp om uit te zoeken wat er ontstoken is.

Baal jij wel eens van te veel Chineesjes, frietjes van Pietje of bergen chocolade? Wil je meer grip krijgen op gezonde gewoontes?

Vraag dan nu gratis een bakje kiezelsteentjes aan. En vindt jouw weg naar huis. Als je gezondheid je lief is tenminste. Ik help je graag.

Liefs Willieanne

PS. Wil je nu gelijk al de eerste kiezelsteen?  Vraag de ‘vijf gratis tips voor meer energie’ aan. Je kunt deze gratis downloaden.

willieanne