De vakantie is voorbij. Mijn man en ik zijn weer aan het werk na drie heerlijke weken vakantie. En samen met mijn kinderen tref ik de laatste voorbereidingen voor een nieuw schooljaar. Nog wat spulletjes kopen, boeken kaften. Dat soort dingen.

En ik geef het eerlijk toe. Ik vind het heerlijk dat alles weer in een vast ritme komt. Dat geeft mij namelijk overzicht. Ik functioneer nu eenmaal het beste bij Rust, Reinheid en Regelmaat. Ik weet het, klinkt niet echt rock ’n roll. Maar ik zal uitleggen hoe dat zit.

Ik heb namelijk een hoofd met daarin een klas vol vijfjarige kleuters. Waarvan de juf even vijf minuten naar de wc is. Dat is heerlijk, zo’n hoofd. Want ik zit nooit zonder inspiratie of ideeën. En in de vakantie, als het leven zich afspeelt als een LP op 33 toeren, is er niet zoveel aan de hand. Niet zo erg als je een keer vergeet dat ene wasje te doen.

Maar in het hoogseizoen is het lastiger. Als daar ineens weer een heleboel HOOFDzaken bijkomen. Zoals de opstart van de school en je werk. Dan is het best fijn als die kleuters in mijn hoofd een beetje samenwerken. Want een vergeten wasje is dan lastiger. Zeker als daar net alle wedstrijdtenues van de kinderen inzitten. Of het lievelingsshirt van je puberdochter die een feestje heeft. Je begrijpt denk ik wel wat ik bedoel.

Dus ik doe het goed op vaste ritmes. En goed voor mezelf zorgen. Écht gezond eten is daarbij voor mij essentieel. Waarbij ik heb geleerd wat ik WEL moet eten in plaats van wat ik NIET moet eten. Zonder ingewikkeld dieet. Maar er is meer. Mijn eetstijl geeft mij ook volop de mogelijkheid om te omspannen. En het draagt zelfs bij aan mijn broodnodige beweging. Daar zal ik later nog wel eens meer over vertellen.

Deze manier van leven zorgt ervoor dat de kleuters in mijn hoofd ook aan hun werkjes blijven als juf even weg is. En dat ik genoeg energie heb voor alles wat dat hoofd bedenkt (zoals deze workshop waar ik direct nog meer over vertel ;-)). Dat ik redelijk goed op gewicht kan blijven. Ondanks mijn aanleg voor zwaarder worden.

En daar ben ik heel erg blij mee, want het is jaren anders geweest. Jaren dat ik veel te zwaar was. Regelmatig afviel en weer net zo snel aankwam. Doodmoe uit mijn werk kwam. En last had hoofdpijn, gewrichtsklachten en een hoge bloeddruk.

Nu denk je misschien, ’hoe doe je dat dan’?
Dan heb ik goed nieuws voor je. Ook jij kunt deze manier van eten leren. Zonder de woorden ‘honger’, ‘volhouden’ of ‘dat mag ik niet hebben’Ik geef je graag een zetje. 

Kun jij zo aan de start van een nieuw school- en werkjaar wel wat extra energie gebruiken? Heb je last van vage lichamelijke klachten? Of worstel je met je gewicht?

Laten we dan een keer kennismaken. Dat kan op vrijdag 29 september tijdens de workshop ‘eten zonder diëten’. Speciaal voor vrouwen die verlangen naar een gezond lijf, volop energie en een passend gewicht.

Hier kun je meer informatie vinden. Lijkt je dit wat? Wacht niet te lang met opgeven. Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Liefs Willieanne

Ps. Volg je me al op Facebook? Daar deel ik regelmatig waardevolle tips en recepten. Like mijn pagina en je hoeft niks meer te missen.

admin