Het is weer Valentijnsdag. Een dag waarvan ik het idee enorm kan waarderen (een beetje extra aandacht voor je lief kan nooit kwaad). Maar dat ik een beetje opgeblazen vind. Met al die reclame, cadeaus en blingbling.

Valentijnsdag brengt wel gezellige reuring. Met drie pubers in huis. Gegniffel dat abrupt stopt als moeders de kamer inkomt. Telefoons dit haastig worden wegtrokken als ik een blik werp op het oplichtende scherm. Rode blosjes als ik achteloos vraag naar de stand van het liefdesleven. Dat soort dingen. 

Buiten een extra dikke knuffel voor manlief en het heimelijke genot van deze puberperikelen gaat mijn Valentijnsdag niet. Hoeft voor mij ook niet. Het is prima zo.

En hoe sta jij erin? Vier jij het superuitgebreid? Hartstikke leuk. Geniet ervan. 

Of ben je meer zoals ik. Je vindt het helemaal prima dat Valentijnsgebeuren. Maar heel veel verder gaat het niet. 

Hoor jij bij deze groep? Lees dan even verder. Want ik heb een leuk idee. Ik wil namelijk deze 14 februari gebruiken om al mijn stille liefdes in de spotlight te zetten. Die miljarden lieve diertjes die in mijn darmen huizen. Altijd voor me klaar staan. Het beste met me voor hebben. Mij helpen met van alles en nog wat. En bijna nooit mopperen. 

Een soort Artis (koosnaampje voor mijn microbioom😘) waar we veel te weinig naar omkijken. Laat staan fatsoenlijk voeren. Deze Valentijntjes wil ik vandaag in het zonnetje zetten. Want dat hebben ze wel verdiend. Zonder dat je het misschien beseft, helpen ze jou bij:

  • Het maken van vetzuren voor heel veel extra energie (wat je vast wel kunt gebruiken)
  • Het produceren en vrijmaken van vitamines en mineralen (waar wel allemaal een tekort aan hebben)
  • De productie van feelgoodstofjes (zoals de neurotransmitter serotonine; word je blij van)
  • Een soepele darmpassage (voor een opgeruimd gevoel)
  • De eerste afweer tegen indringers die dagelijks met ons eten binnen komen (dus minder ‘kwakkelen’ met je gezondheid)

Dit lijstje is nog veel uitgebreider. Maar ik denk dat je de grote boodschap wel te pakken hebt. Aan deze miljarden Valentijntjes mogen we wel eens wat openlijker de liefde verklaren. Dus dat gaan we dan ook doen op deze Valentijnsdag. Ren naar de winkel om nog snel wat cadeautjes te halen (psst: een groot voordeel is dat ze allemaal tevreden zijn met hetzelfde). Een paar ideetjes wat je ze cadeau kunt doen:

  • Heel veel groente & fruit (ze zijn dol op niet oplosbare vezels)
  • Peulvruchten (tja, weer die vezels)
  • Appels, pruimen, bessen, prei, uien en asperges (je snapt het denk ik al hè? Deze zijn trouwens oplosbaar)
  • Zuurkool en (rauwmelkse) yoghurt (hiermee breng je nieuwe vriendjes binnen, ook wel probiotica genoemd)
  • Koude aardappels of onrijpe banaan (resistent zetmeel: hun lievelingskostje. Helemaal voor henzelf alleen)

Je ziet het. Heel ingewikkeld is het niet om jouw geheime liefdes blij te maken.  En wie weet blijft het niet bij geheime liefde. En durf je er vanaf vandaag openlijk voor uit komen. ‘Ik verklaar de liefde aan mijn darmbewoners. En iedereen mag het weten’.

Ik wil je graag helpen om deze liefde in stand te houden en te laten groeien. Vanaf 1 maart start ik met de grote schoonmaak. Nee, niet van mijn huis (als je me een beetje kent 😉). Maar van mijn lichaam. Ik ga 4 weken lang alleen maar díe dingen eten waar mijn lijf (en mijn darmvriendjes) blij van worden. En het lijkt me leuk om het niet alleen te doen. Wil je meedoen met dit programma? Stuur een mailtje naar contact@tijdvoorpauze.nl en ik stuur je meer informatie. Lijkt me supertof.

Liefs Willieanne

Ps. Is de grote schoonmaak niet jouw ding? Wil je liever stapsgewijs dingen veranderen? Ik help je graag. Vraag een gratis inspiratiegesprek aan. En we gaan samen kijken wat voor jou gaat werken.

admin