Wat is het warm hè. En het gaat nog wel even door. Alles en iedereen geeft ons tips om deze tropische dagen door te komen. De ene tip is nog een grotere open deur dan de andere. De meest gehoorde is wel deze: ‘Zorg dat je voldoende drinkt’.

Deze wordt door iedereen anders geïnterpreteerd, zag ik gisteren. Toen ik langs een van de horecagelegenheden in mijn woonplaats liep. Een vriendengroep deed zich tegoed aan bier, witte wijn en rosé. Ze hadden de grootste lol. Dat wel. Aan deze vorm van ‘voldoende drinken’ doe ik al een tijdje niet meer  mee. Ik houd het bij water.

Terug naar die open deur. ‘Zorg dat je voldoende drinkt’. ‘Ja, ja’, denken de meeste van ons. ‘Dat doe ik echt wel, hoor’. En dat is wat ik ook heel lang dacht. Totdat ik iets nieuws ontdekte. Voor op mijn telefoon.

Normaal ben ik niet zo van de gadgets om van alles en nog wat te meten over mijn gezondheid. Maar deze app is wel erg leuk. Ik neem je mee in wat deze app doet. Je kunt aangeven hoeveel je per dag wilt drinken. Hoe vaak per dag en hoeveel er in je glas zit. Tegen de tijd dat jouw ‘drinkmoment’  aanbreekt, krijg je een seintje.

Hup, naar de kraan. Dorstlessen. En dan komt het leukste. Je mag op je scherm aanklikken hoeveel glazen je hebt gedronken. Als beloning krijg je een leuk geluidje. Dat klinkt ongeveer zo. ‘klklklklkluk, èèèèèèh’. De gehele omgeving is geïnformeerd dat er gedronken moet worden (al moet ik toegeven dat de woorden ‘informeren’ en ‘irriteren’ dicht bij elkaar liggen🙄).

Met deze app heb ik ontdekt dat mijn goede gewoonte om voldoende te drinken een beetje was uitgedroogdDus die gewoonte heb ik met behulp van deze app flink wat water gegeven.
Het resultaat?
– Minder dorstgevoel. Goed om te weten: als je dorst ervaart, zit je met je vochtgehalte al in de blessuretijd.
– Minder lekkere trek. We verwarren het gevoel van ‘zin in iets lekkers’ heel vaak met dorst.
– Nieuwe zenmomenten. Door even BEWUST te drinken, heb je tijd voor een quickscan: ‘hoe voel ik me’.

En dat allemaal door één app. Wil jij deze app ook hebben? Voor Apple-lovers vind je deze hier. Ben jij van Android? Hier vind je hier vast iets wat bij jou past.

Om af te sluiten nog enkele feiten over waterdrinken:
– Drink zoveel mogelijk uit glas. Tenzij je gek bent op micro-plastic of andersoortige chemische stofjes.
– Doe aan bulkdrinken. Bulkwattus?’ Je drinkt een paar keer per dag een flinke hoeveelheid in plaats van de hele dag door met zo’n flesje rondlopen. Onze voorouders hadden namelijk ook geen bidonnetjes, dus…
– Hoeveel dan precies? De norm is zo’n 30 ml/kg lichaamsgewicht. Alles meegerekend. Behalve alcohol dan. Maar dat is dan weer een open deur lijkt mij.

Doe er je voordeel mee zou ik zeggen. En geniet van het mooie weer!

Liefs, Willieanne

PS. Fijne vakantie allemaal.
PSS. Na de vakantie presenteer ik mijn nieuwe online-programma. Meer weten? Houd je mailbox in de gaten.

admin