Met rode wangen hoorde ik deze zin aan. Op de allereerste collegedag van mijn studie diergeneeskunde. Het waren de woorden van de hoogleraar. Die ons vertelde dat het een zware studie zou worden. Waarvoor je veel dingen aan de kant moest zetten.

Kijk links van je. Kijk rechts van je. Een van jullie drie gaat het niet halen’, waren zijn weinig opbeurende woorden. Maar door slim te combineren was er een heleboel mogelijk volgens hem. 

Zijn advies: ‘Douchen moet je toch. Douche dan samen’. Check. Alle 18-jarigen waren weer bij de les. 

Deze zin heb ik altijd heel goed onthouden. En pas ik al vele jaren met veel succes toe. Laat het me even uitleggen. Zodat ook jij volop van dit zinnetje kunt profiteren. En zonder dat je denkt dat dit een heel raar verhaaltje wordt.

Voor mij is gezond eten de rode draad in mijn leven. Mijn live-line eigenlijk. Waardoor ik volop energie heb. Veertig-plus kwaaltjes de baas blijf. En lekker in mijn vel zit.

Dit is jaren anders geweest. En ik weet dat dit voor veel andere vrouwen ook de dagelijkse praktijk is. Vrouwen die te vaak niet uitgerust wakker worden. Last hebben van PHPD (lees: een ‘pijntje hier en een pijntje daar’). Vrouwen die weten dat ze anders moeten. Die anders willen, maar niet weten hoe.

Vrouwen met voornemens om gezonder te eten, vaker te sporten en meer te ontspannen (yep, zeker in januari). Dit zien als 3 losse blokken. Die dagelijks moeten worden afgevinkt. Wat niemand lang volhoudt. Zeker als het niet ‘jouw ding’ is.

Terug naar dat douchen. Vervang douchen door ‘gezond eten, bewegen & ontspannen’En voilà, je hebt de code gekraakt. Gezond eten bevat alles. Als je het wilt zien. En niet alleen focust op welke stofjes je nu precies moet eten. 

Ik zal uitleggen hoe ik het doe. 

  • Ik ga voor elke maaltijd zitten. Echt elke. Dus 3 keer per dag neem ik bewust minimaal 15 tot 20 minuten rust.  Zonder krant, telefoon of andere afleidingen.
  • In mijn keuken maak ik heel veel dingen zelf. Ja. Kost tijd. Ik maak er daarom bewust een  mindful-moment van.  Vol aandacht snijden en roeren. Waardoor ik een wekelijks ‘ontspanningsclubje’ van mijn to-do-lijst kan halen.
  • Ik doe alle boodschappen zelf. Ja, kost tijd. Maar daardoor krijg ik gratis beweging, een frisse neus. En sociaal contact. Scheelt weer een ritje naar de sportschool.

Sinds ik de gelukkige eigenaar ben geworden van een echte smartwatch, kan ik bovenstaande ook onderbouwen (kleine waarschuwing; het werkt wel verslavend!). En zie ik dat: 1) Zittend eten mijn hartslag behoorlijk verlaagd. Dus mijn stressniveau vermindert. 2) Boodschappen doen een boost geeft aan mijn dagelijkse stappen. 3) Koken mijn ‘verbruikte calorieën’ veel meer laat stijgen dan ik ooit heb vermoed.

Dus. Doe jezelf een plezier. Maak van gezond eten ook jouw live-line. De rode draad in je leven.  En stop met genoegen nemen met minder energie en klachten die je vroeger nooit kende. Kom in actie. Maak het je eigen. Niet morgen. Maar nu.

Een zetje nodig? Ik kan je helpen. Zodat jij ook vol energie alle dingen kunt doen die je graag doet. Zonder concessies. 

Wil je weten waar jij het beste kunt beginnen? Vraag vandaag nog een gratis gesprek aan. Ik denk met je mee en geef je graag enkele gratis tips. Want douchen moet je toch. Douche dan samen 😘.

Liefs Willieanne

PS Gewoon aanvragen dat gesprek. Je kunt alleen maar winnen.

admin