Vandaag ga ik iets raars met je delen. Een onderwerp wat me eigenlijk geen zier interesseert. Maar me tegelijkertijd mateloos fascineert. Namelijk: Mannen en hun auto. (Een kleine lezerswaarschuwing. In deze blog even geen nuance. Ik schuif ze voor nu gewoon allemaal op een hoop. Die mannen).

Ik neem je even mee. Naar de benzinepomp. Vast niet je meest favoriete plek (tenminste niet van mij). Maar soms moet je nu eenmaal tanken. En laat dat tankstation nu net het decor zijn van deze blog. Want daar hangen ze rond. Mannen die helemaal idolaat zijn van hun auto. 

Die de tank van hun auto ALTIJD vullen met PREMIUM brandstof (nee, hun eigen tank niet. Maar dat laat ik nu even buiten beschouwing). Daarna liefdevol de vooruit wassen en deze op hun gemak streeploos zemen. Met volle aandacht de bandenspanning controleren. Om vervolgens in de tankshop op zoek te gaan naar motorolie. Waarvan ze eerst uitgebreid het etiket bestuderen. En de beste (en duurste) meenemen.

Het blijft mij verbazen. Die mannen met hun auto. Waar ze zichtbaar trots op zijn. Die ze met veel liefde en aandacht verzorgen.  En elke gelegenheid aangrijpen om hier trots over te vertellen. Ik heb hierover een behoorlijke mening. Dat hele autogebeuren is niet echt mijn ding. Maar het fenomeen bestudeer ik erg graag. Want wij, 40-plus vrouwen, kunnen hier heel veel van leren.

Want wees eens eerlijk?  

  • Vul jij jouw brandstoftank ALTIJD met PREMIUM brandstof?
  • Gebruik jij de ALLERBESTE motorolie om het zaakje van binnen soepel te laten draaien?
  • Neem jij elke per week uitgebreid de tijd om liefdevol met een speciaal doekje je laklaagje te poetsen?
  • Ben jij trots op jouw prachtigste bezitting? En laat je dat ook zien?

Of is dit de werkelijkheid:

  • Je eet te vaak wat er voor het grijpen ligt. En neemt nauwelijks de tijd om je ECHT te verdiepen in wat de beste brandstof is voor jouw lijf.
  • Je leest wel eens iets over gezonde oliën en vetten. Maar hebt geen idee wat ze voor je lijf kunnen doen.
  • Je eigen bandenspanningontspanning, is elke week de sluitpost
  • En je hebt van alles aan te merken op dat ouder wordende lijf. Zo erg, dat je de schoonheid niet meer ziet.

Met als gevolg dat je te vaak moe bent. Niet de energie hebt voor alles wat je graag wilt doen. Vaker dan je lief is een kort lontje hebt. Last hebt van typische 40-plus kwaaltjes. Ervan baalt dat op gewicht blijven steeds lastiger wordt. En je gemakshalve maar vast neerlegt bij het begin van het einde.

Daarom roep ik luidkeels: ‘DIT  IS NIET NODIG‘. Ga met me mee naar het tankstation. Of naar de wasstraat. Want daar lopen ze ook rond. De mannen die we zoeken. Waarvan we kunnen leren. Door alleen maar te kijken hoe ze omgaan met hun auto. Hoe ze die voeden. Verzorgen. Met liefde. Maar vooral met trots.

We hoeven dit alleen maar te vertalen naar onszelf. Ons lichaam, onze eet- en leefstijl. Naar de manier hoe we naar onszelf kijken. En van onszelf houden. Durf jij het aan? Om eens kritisch in die autospiegel te kijken? En je conclusies te trekken?

Moet je schoorvoetend toegeven dat er inderdaad nog wel iets te leren valt? Dan heb ik goed nieuws. Want hiervoor hoef je echt geen hele zaterdag rond te gaan hangen bij de BP. Dat heb ik namelijk al voor je gedaan (Guilty: niks leukers dan mensen kijken :-)).  Ik heb het gedrag van deze mannen uitgebreid in kaart gebracht. En vertaalt naar ons, 40-plus vrouwen. 

Ik heb hier methode van gemaakt die jou kan helpen. Die jou leert om voor de rest van je leven alleen nog maar het allerbeste te eten. Wat precies past bij jou. Waardoor je volop energie hebt. Veel minder last van 40-plus kwaaltjes en prima op gewicht kunt blijven.

Maar jou bovenal leert om supertrots te worden op je lichaam. En dit uitstraalt naar iedereen in een omtrek van tenminste vijf kilometer.

Wil jij weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem contact met me op. Dan gaan we samen kijken hoe het anders kan. Ik geef je graag enkele gratis tips.  Scheelt weer een bezoekje aan de KwikFit :-).

Liefst Willieanne

Ps 1: Volg je me al op instagram of Facebook? Ik deel heel regelmatig allerlei handige informatie. En bezienswaardigheden :-). 

PS 2: Ken je iemand die je ook wel een wasstraatje gunt? Stuur deze mail gerust door.

admin